今日も明日もJOJさんとか色々と

ジョン・オーウェン=ジョーンズさんをLove&Watchしてます。その他のネタも多し。

JOJさんのお料理教室/Walesの`Cawl`だそうです/ウェールズ風のスープね

JOJさんのお料理教室がツイでタイヘンな話題になってました(嘘)とっても美味しそうなんでピックアップさせていただきますわ。JOJさん、ありがとー!

(All courtesy of Mr.John Owen-Jones`s twitter. Thany you, Sir. My loving Star!)

JOJさんのお料理教室①「Cawl」の作り方

1. You need potatoes, carrots, swede leeks, dried parsley, spring onions, cubed beef and lamb and salt.(材料はジャガイモ、人参、スウェード(カブみたいな野菜)、ポロネギ、乾燥パセリ、細ネギ、カットした牛肉と羊肉、塩)

2. Brown the meat in a large pot on the hob then add water till pot is half full.
(大鍋を火にかけてお肉をブラウンになるまでソテーする。鍋半分までお水を入れる)

3. Bring to boil then simmer for 20 mins before skimming off the fat.
(沸騰させて20分間煮る。上に浮かんだ脂肪を取る)

4. Add diced potatoes and two tablespoons of salt. Bring to boil then simmer for 30mins
(カットしたじゃがいもを入れて塩2匙入れる。再び沸騰させて30分煮る)

5. Add diced carrots and swede. Bring to boil then simmer for another 30mins.
(カットした人参とスウェードを入れて更に30分煮る)

6. Add sliced leeks and spring onions and parsley. Simmer for a further fifteen minutes.
(スライスしたポロネギと細ネギとパセリを入れてさらに15分煮る)

7. The cawl is now finished and ready to serve. It smells amazing. (It's even better the next day by the way)(これでできあがり。いい香りだ。次の日に食べると更に美味しい)

8. Serve with crusty bread and add cubes of mature cheddar to the broth if you wish. (Not shown as I've got none!)(カリッとしたパンを添えて召し上がれ。写真には載せてないけどチェダーチーズの角切りを入れてもいいよ)

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